Απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ψάχνουν να δώσουν ο Stefen Chow αλλά και η Lin Hui-Yi , συν-δημιουργοί του project: “The Poverty Line”. Με την πρώτη ματιά δύο άνθρωποι χωρίς κανένα κοινό σημείο επαφής όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα, δηλαδή ένας βραβευμένος φωτογράφος και μία οικονομολόγος, συμπράττουν και φέρνουν εις πέρας με το μεράκι τους κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο, ο σκοπός τους κάθε φορά είναι να απεικονίσουν τη φτώχεια κάθε μέρους που επισκέπτονται. Ο σκοπός αυτός όμως επιτυγχάνεται με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ όσο έχουμε συνηθίσει από διάφορα άλλα project φωτογραφίας.

Υπολογίζοντας λοιπόν το εθνικό όριο φτώχειας κάθε χώρας, έπειτα δημιουργούν μια οπτική απεικόνιση με τρόφιμα που μπορούν να αγοραστούν από την εκάστοτε χώρα, σε καθημερινή βάση από ένα άτομο που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Οι φωτογραφίες έχουν την ιδιότητα να σε κάνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να κατανοήσεις βαθιά πόσο τεράστιο αλλά και άλυτο είναι το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, αλλά και πόσα μικρά είναι τα εισοδήματα τους.

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους λοιπόν από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ταϊλάνδη αλλά σύντομα επεκτάθηκαν και σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Ινδία αλλά και η Γαλλία και μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί ήδη 16 διαφορετικά μέρη!

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν προσπαθούν να συγκρίνουν τη φτώχεια στις διαφορετικές χώρες που επισκέπτονται, αλλά να κατανοήσουν το φαινόμενο αυτό καθ’ αυτό ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες σε κάθε μέρος ξεχωριστά.

Μεγάλο ενδιαφέρον από την άλλη παρουσιάζει η απόφασή τους, η φωτογράφιση δηλαδή των διάφορων τροφίμων να γίνεται με φόντο μία τοπική εφημερίδα. Έτσι ο θεατής κάθε φορά, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ώστε να καταλάβει σε ποια χώρα ανήκει η φωτογραφία αναγνωρίζοντας τη γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο το κείμενο.

Πόση ποσότητα τροφίμων μπορεί να αγοράσει άραγε ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας;

Γαλλία:

gallia

Kίνα:

kina

Xoν Κονγκ:

hon

Ιαπωνία:

 japan

Mαυρίτιος:

 mauritius

Ταϊβάν:

taiwan

Ταϊλάνδη:

 tailand

Γερμανία:

©Stefen Chow

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//